646
Gezonde herfstcake met appel, peer en speculaaskruiden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het is weer herfst! Dat betekent kaneel en speculaaskruiden! Mmm! In deze post deel ik het recept voor deze gezonde, lekkere, luchtige, herfstcake.
Overnight havermout
Porties: 1
Bereidingstijd:
Kooktijd:
Voedingswaarde
150 Calorieën
3g vetten
Waardering 5.0/5
( 2 stemmen )
Ingredienten
- 200 gram volkoren speltmeel of volkorenmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- snufje zout
- 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
- 2 theelepels kaneel
- 3 eieren
- 3 eetlepels honing
- 2 eetlepels gesmolten roomboter
- 1 theelepel vanille extract
- 200 ml Griekse yoghurt
- 1 appel en 1 peer geschild en in kleine stukjes gesneden
- 1 peer in partjes gesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de droge ingrediënten in een kom (smeltmeel, bakpoeder, zout, koek-en speculaaskruiden en kaneel).
- Meng in een andere kom alle natte ingrediënten (eieren, honing, roomboter, vanille extract en Griekse yoghurt). Klop het goed door met een garde.
- Meng de natte en droge ingrediënten met elkaar.
- Snij 1 peer en 1 appel in kleine blokjes en meng ze door het beslag.
- Snij 1 peer in partjes en leg ze dakpansgewijs op de cake.
- Zet de cake voor 45 minuten in de oven.
- Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of hij gaar is. Als de satéprikker er schoon uit komt is de cake gaar.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat mij weten hoe je het vond! Tag mij! @schepopdietetiek.