Home » Pompoensoep

Pompoensoep

by Marieke van de schepop
292 views

Lekkere romige pompoensoep met kokosmelk en een vleugje kurkuma om lekker op te warmen tijdens de koude dagen.

Overnight havermout

Porties: 1 Bereidingstijd: Kooktijd:
Voedingswaarde 250 Calorieën 3g vetten
Waardering 5.0/5
( 2 stemmen )

Ingredienten

 

  • 2 witte uien
  • 2 tenen knofloof
  • 1 cm gember
  • scheutje olijfolie
  • halve pompoen met schil
  • 1 winter wortel
  • 1 bouillon blokje
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel kurkuma
  • 0,5 theelepel komijnpoeder
  • 100 ml kokosmelk
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  1. Was en halveer de pompoen en schraap met een lepel de pitten en draden uit de binnenkant.
  2. Snijd de pompoen met schil in grove stukken. Schil de wortel en snijd hem in plakken. Snijd de uien, knoflook en gember in stukjes.
  3. Doe een beetje olijfolie in de pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember. Voeg daarna de pompoen, wortel, sambal, kurkuma, komijn en een bouillon blokje toe.
  4. Voeg water toe, zodat alles net onder water staat en breng het aan de kook.
  5. Zet het vuur laag en laat het 20 minuten zachtjes koken.
  6. Voeg de kokosmelk toe en pureer de soep met een staafmixer.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Schep de soep in een kom
  9. Garneer met een klein scheutje kokosmelk en verse peterselie.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat mij weten hoe je het vond! Tag mij! @schepopdietetiek.

Ook lekker