377
Lekkere romige pompoensoep met kokosmelk en een vleugje kurkuma om lekker op te warmen tijdens de koude dagen.
Overnight havermout
Porties: 1
Bereidingstijd:
Kooktijd:
Voedingswaarde
250 Calorieën
3g vetten
Waardering 5.0/5
( 2 stemmen )
Ingredienten
- 2 witte uien
- 2 tenen knofloof
- 1 cm gember
- scheutje olijfolie
- halve pompoen met schil
- 1 winter wortel
- 1 bouillon blokje
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel kurkuma
- 0,5 theelepel komijnpoeder
- 100 ml kokosmelk
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Was en halveer de pompoen en schraap met een lepel de pitten en draden uit de binnenkant.
- Snijd de pompoen met schil in grove stukken. Schil de wortel en snijd hem in plakken. Snijd de uien, knoflook en gember in stukjes.
- Doe een beetje olijfolie in de pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember. Voeg daarna de pompoen, wortel, sambal, kurkuma, komijn en een bouillon blokje toe.
- Voeg water toe, zodat alles net onder water staat en breng het aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat het 20 minuten zachtjes koken.
- Voeg de kokosmelk toe en pureer de soep met een staafmixer.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de soep in een kom
- Garneer met een klein scheutje kokosmelk en verse peterselie.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat mij weten hoe je het vond! Tag mij! @schepopdietetiek.