Home » zoete aardappelsoep

zoete aardappelsoep

by Marieke van de schepop
147 views

Kruidige zoete aardappelsoep met kokosmelk en pistachenootjes.

Overnight havermout

Porties: 1 Bereidingstijd: Kooktijd:
Voedingswaarde 300 Calorieën 3g vetten
Waardering 5.0/5
( 2 stemmen )

Ingredienten

 

  • 2 witte uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 afgestreken eetlepel garam masala (Jonnie Boer)
  • 1 scheutje olijfolie
  • 4 middelgrote zoete aardappels
  • 1 tuinkruiden bouillon blokje
  • 200 ml kokosmelk
  • Pistachenoten voor de garnering

Instructies

  1. Schil de zoete aardappels en snij ze in blokjes.
  2. Schil en snij de uien en knoflook in stukjes.
  3. Doe een beetje olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook samen met 1 afgestreken eetlepel garam masala.
  4. Voeg daarna de zoete aardappel en het bouillonblokje toe.
  5. Voeg water toe, zodat alles net onder water staat en breng het aan de kook.
  6. Zet het vuur laag en laat het 20 minuten zachtjes koken.
  7. Voeg de kokosmelk toe en pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
  8. Schep de soep in een kom en garneer met fijngesneden pistachenoten.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat mij weten hoe je het vond! Tag mij! @schepopdietetiek.

Ook lekker