147
Kruidige zoete aardappelsoep met kokosmelk en pistachenootjes.

Overnight havermout
Porties: 1
Bereidingstijd:
Kooktijd:
Voedingswaarde
300 Calorieën
3g vetten
Waardering 5.0/5
( 2 stemmen )
Ingredienten
- 2 witte uien
- 4 tenen knoflook
- 1 afgestreken eetlepel garam masala (Jonnie Boer)
- 1 scheutje olijfolie
- 4 middelgrote zoete aardappels
- 1 tuinkruiden bouillon blokje
- 200 ml kokosmelk
- Pistachenoten voor de garnering
Instructies
- Schil de zoete aardappels en snij ze in blokjes.
- Schil en snij de uien en knoflook in stukjes.
- Doe een beetje olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook samen met 1 afgestreken eetlepel garam masala.
- Voeg daarna de zoete aardappel en het bouillonblokje toe.
- Voeg water toe, zodat alles net onder water staat en breng het aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat het 20 minuten zachtjes koken.
- Voeg de kokosmelk toe en pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
- Schep de soep in een kom en garneer met fijngesneden pistachenoten.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat mij weten hoe je het vond! Tag mij! @schepopdietetiek.