Variatie

Eat the rainbow!

Iedere groente en fruitsoort bevat zijn eigen cocktail aan vitamines en mineralen. We zijn snel geneigd om altijd weer dezelfde soorten groenten en fruit te eten, maar het is juist super goed om te variëren. Hoe meer kleur op je bord hoe beter! Eet zo veel mogelijk verschillende kleuren groente en fruit want iedere kleur heeft zijn eigen unieke gezondheidsvoordelen.

Tips om meer kleur te eten:
1. Gebruik bij de warme maaltijd ten minste 2 kleuren groenten in plaats van 1.
2. Neem eens een lepel minder aardappelen, rijst, pasta en een extra lepel groenten.
Kies voor groente als tussendoortje. Denk aan minitomaatjes, worteltjes, snackpaprika’s, radijsjes, komkommer. (evt met een hummusdipje)
3. Wissel af met fruit, ga niet altijd voor een appel of banaan maar kies ook eens voor ander fruit zoals bessen zoals blauwe bessen, granaatappel of kiwi. Dit kun je ook goed toevoegen aan je yoghurt of havermout. Tip: in de diepvriesvakken van de supermarkt kun je bessen en ander fruit vinden, dit is perfect om te gebruiken. (Wist je dat bevroren groente en fruit vaak meer vitamines en mineralen bevat dan vers?

Stoom of bak je groente bij voorkeur. Als je je groenten kookt gaat namelijk een groot deel van de vitamines en mineralen verloren in het kookvocht en dat wil je niet hebben natuurlijk.

Biologisch.
Biologisch is altijd de beste keuze, maar als je alles biologisch koopt kunnen de kosten flink oplopen. Maakt dit voor jou niets uit? Dan adviseer ik om 100% biologisch te eten.
Een handig ezelsbruggetje als je niet alles biologisch wilt kopen is: Kies voor biologisch als je de groente of vrucht MET schil eet. Zoals appels, perzik, aardbeien, druiven, spinazie, paprika, komkommer, tomaten, etc.

Deze soorten hoef je niet perce biologisch te eten: Avocado, maiskolven, ananas, koolsoorten, uien, mango’s, kiwi, sinaasappels, meloen, etc.

SCHEPOP DIETETIEK

Diëtiste Marieke van de Schepop
Bachelor of Science Nutrition and Dietetics
Amsterdam
BIG GEREGISTREERD

Schepop diëtetiek op social media

Diëtist, Kortenhoef, ‘s- Graveland, Hilversum, Bussum, Laren, afvallen, dieetadvies, dieethulp, diëtetiek, diëtiste, gezonde voeding, voedingsadvies, diëtistenpraktijk, aankomen, overgewicht, Marieke van de Schepop, Schepop Diëtetiek, dieet

Zelf dieetadvies nodig? Maak een afspraak
  OOK VOOR DIEETADVIES BIJ

  Coeliakie
  Prikkelbare Darm Syndroom
  Voeding rondom de zwangerschap
  Sportvoeding

  SCHEPOP DIETETIEK

  Diëtiste Hilversum
  Diëtiste Kortenhoef
  Diëtiste ’s Graveland
  Diëtiste Bussum
   

  ADRES & CONTACT

  Diëtiste Marieke van de Schepop
  Tel: (035) 609 4220
  Zuidsingel 30
  1241 HB Kortenhoef

  Schuiven naar boven