Voeding bij hoge bloeddruk

Voeding bij hypertensie

Een goed dieet kan een belangrijke rol spelen in het beheersen van hoge bloeddruk, ook wel hypertensie genoemd. Als geregistreerd diëtist ben ik hier om u te helpen begrijpen hoe voeding uw bloeddruk kan beïnvloeden en hoe u gezonde eetgewoonten kunt ontwikkelen om uw bloeddruk te verlagen en uw algehele gezondheid te verbeteren.

Hoge bloeddruk is een aandoening waarbij de druk in uw bloedvaten constant verhoogd is. Dit kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, waaronder hartaandoeningen, beroertes en nierproblemen. Gelukkig zijn er stappen die u kunt nemen om uw bloeddruk onder controle te houden, en voeding is daar een essentieel onderdeel van.

Een hoge bloeddruk is slecht voor je gezondheid. Je bloeddruk is de kracht waarmee je hart je bloed in je bloedvaten pompt. Hierdoor ontstaat er een druk op je bloedvaten. Deze druk moet niet te hoog worden. Een hoge bloeddruk, ook hypertensie genoemd vergroot namelijk de kans op hart- en vaatziekten.
Gelukkig kun je met voeding en leefstijl je bloeddruk verlagen!

Alleen minder zout eten is vaak onvoldoende om weer een gezonde bloeddruk te krijgen. Door gezonder te eten, dagelijks te bewegen en meer te ontspannen kun je de bloeddruk verbeteren. Heb je overgewicht, dan kan het raadzaam zijn om een paar kilo af te vallen. Maar er zijn ook specifieke voedingsmiddelen die bijdragen aan een gezonde bloeddruk. Heeft u hulp nodig bij het verlagen van uw bloeddruk? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. 

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kun je bellen naar
(035) 609 4220
Of klik op de onderstaande knop om online een afspraak te maken

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.